Naar inhoud

HOST verwelkomt Karoline Rodrigues op doctoraatsproject over arbeid, stedelijke ongelijkheid en inclusie in de Brusselse bouwsector (1695-2025)

  • 6 december 2021

Karoline Rodrigues (1993) vervoegde het HOST-onderzoeksteam van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) in december 2021 en zal werken aan het doctoraatsonderzoek “Arbeid, stedelijke ongelijkheid en inclusie in de Brusselse bouwsector (1695-2025)”. Onder de begeleiding van Wouter Ryckbosch, Heidi Deneweth (geschiedenis) en David Bassens (geografie), wil ze inzicht verwerven in de langetermijndynamiek binnen de Brusselse bouwsector. Dit project analyseert de rol van de arbeidsmarkt bij het bevorderen van sociale inclusie, wat kan leiden tot een verminderde intrastedelijke ongelijkheid.

 

In september 2021 voltooide Karoline haar Master in de Geschiedenis aan de VUB waar ze haar masterproef schreef over de deelname van België aan het Internationaal Jaar van de Vrouw van de Verenigde Naties in 1975. In dit onderzoek analyseerde ze de initiatieven die de Belgische regering nam in zowel de nationale en internationale context en hoe de politieke, sociale en economische achtergrond van de jaren zeventig de ontwikkeling van het gelijkekansenbeleid in België beïnvloedde. Met dit onderzoek ontving ze de Dr. Renée De Bock Doehaard Prijs voor de beste masterproef met een historische inslag van het academiejaar 2021.